Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Vind je het mooi om iets voor een ander te kunnen doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor onze volgende projecten:

Maatjesproject

Met ons Maatjesproject help je mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn en verlegen zitten om een praatje of meer naar buiten willen door te gaan wandelen of te fietsen. Ook zijn er mensen die de weg in Lelystad niet goed kennen en onzeker zijn, vaak zijn dit oudere mensen. Zij hebben veel aan een maatje die hen even op weg kan helpen. Wil jij graag een tijdelijk maatje voor iemand zijn? Lees dan verder.

Patiëntsupport

Als vrijwilliger bij Patiëntsupport begeleid je mensen die naar het ziekenhuis moeten of een andere zorgafspraak hebben. Je bereidt samen het gesprek voor, stelt eventueel vragen en koppelt naderhand belangrijke informatie terug. Aan degene met wie je meegaat, maar ook aan familie, mantelzorgers of de zorg. Heb je interesse in deze vrijwilligersfunctie? Kijk dan eens op deze pagina.

Respijtvrijwilliger

Onze respijtvrijwilligers worden regelmatig ingezet voor mantelzorgers van een partner met dementie. Jouw inzet doet er toe: voor zowel de persoon met dementie als voor de mantelzorger. Iemand met dementie kan niet alleen thuis zijn en tegelijkertijd is bewegen in de buitenlucht heel belangrijk. Zo stimuleer en activeer je deze persoon op een positieve manier en ontlast je de mantelzorger. Die heeft even tijd voor zichzelf. Is dit iets voor jou? Hier vind je alle informatie.

Kennismaken

Wil je graag vrijwilligerswerk doen maar weet je nog niet wat bij jou past? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek. Janette Wels gaat graag met je in gesprek: 06 -13977792. Wij kijken graag samen met jou naar wat je aanspreekt en waar jouw kwaliteiten liggen.